Social

Finanțare de 800.000 de euro în comuna Peștișani

Primăria Peștișani va amenaja un centru de colectare voluntară a deșeurilor după ce a obținut finanțare europeană nerambursabilă pentru acest proiect.

În comuna gorjeană Peștișani se vor investi aproximativ 800.000 de euro de la Uniunea Europeană, acești bani fiind destinați amenajării unui centru de colectare prin aport voluntar.

Primăria din localitate a depus un proiect în acest sens și a primit finanțare, la finalul săptămânii trecute, prin componenta C3-Managementul deșeurilor. Prin acest program urmează ca, până la finalul lunii iunie 2026 să fie înființate 250 de astfel de centre în întreaga țară.

Centrele de colectare prin aport voluntar vor asigura colectarea separată a deșeurilor menajere ce nu pot fi colectate în sistem door-to-door. Cetățenii din localitate vor putea aduce la acest centru următoarele tipuri de deșeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale de la locuințe: reciclabilele și biodeșeurile, deșeurile voluminoase, cele textile, din lemn, inclusiv mobilier, deșeurile periculoase, deșeurile din construcții, echipamentele electrice și electronice, anvelopele și bateriile uzate.

Vizualizări: 505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: