antiVirale

Festivalul Tocanului, la Novaci

A treia ediție a Festivalului Tocanului va avea loc duminică, 9 octombrie, la Novaci. Manifestarea promovează bunele practici ale crescătorilor de animale în ceea ce privește pregătirea unor produse gastronomice cu specific local, precum tocanul de oaie. 

Festivalul va începe la ora 11:00, în zona pieței din oraș. Pe parcursul zilei vor avea loc mai multe activități, printre care expoziții cu vânzare ale producătorilor locali și ale unor meșteri populari, dar și gastronomie locală sau spectacole folclorice.

De asemenea, veți putea asista la prepararea vestitului tocan ciobănesc care reprezintă hrana milenară a crescătorilor de animale din zona montană. Mai multe familii de ciobani își vor etala măiestria culinară atât în fața unui juriu, cât și în fața consumatorilor, aceștia având posibilitatea să cumpere și să consume produsul. 

Festivalul Tocanului este unul dintre puținele festivaluri din România cu atestat OSIM. Și tocanul de Novaci, produs culinar din carne de oaie, este atestat la OSIM.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Crescătorilor de Ovine și Bovine Novaci, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Liceul Teoretic Novaci și Școala Gimnazială Novaci. 

Vizualizări: 2,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: