antiVirale

Bujorul, floarea națională a României

Camera Deputaților, for decizional, a aprobat marți proiectul de lege privind declararea bujorului ca floare națională a României. 

Anual se va organiza la nivel național și local un Festival al bujorului, în care vor fi expuse diferite specii de bujor. De asemenea, proiectul prevede că autoritățile pot sprijini material și logistic întreținerea și protejarea rezervațiilor naturale de bujor românesc.

Totodată, administrațiile locale vor organiza periodic expoziții florale care să marcheze bujorul ca floare națională a României, Consiliile Județene pot sprijini înființarea unor mini-grădini botanice în care bujorii să ocupe spații aparte, iar Consiliile locale pot amenaja alei pe care bujorul să fie floare peisagistică urbană.

Foarte multe țări au una sau mai multe flori naționale, reprezentative pentru arealul geografic, pentru tradițiile și cultura acestora. În Japonia, crizantema este floarea familiei imperiale, iar cireșul este floarea națională, Olanda are ca floare națională laleaua, Franța crinul alb, iar Spania garoafa roșie.

Vizualizări: 611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: