Eveniment

Femeie păcălită prin metoda “Accidentul”. Polițiștii locali au intervenit la timp!

O pensionară din Târgu Jiu a fost păcălită joi seara de un individ de 28 de ani. Acesta i-a spus femeii că o rudă apropiată a suferit un accident și o roagă să îi trimită bani pentru medic.

Chiar când i-a dat banii, o patrulă a Poliției Locale Târgu Jiu trecea pe strada Ștefan cel Mare.

Era ora 1.00 noaptea, iar polițiștilor le-a atras atenția faptul că tânărul avea în mână o sumă de bani și vorbea la telefon. Individul se prefăcea că vorbește la spital, dar pe ecranul telefonului scria "Băieți deștepți".

Bărbatul a aruncat banii în curtea femeii, văzând că polițiștii locali au înțeles care sunt intențiile acestuia.

Polițiștii locali au procedat, de îndată, la imobilizarea bărbatului, acesta fiind predat organelor de cercetare penală pentru continuarea verificărilor.

“Bărbatul i-ar fi solicitat femeii suma de 8.000 lei. La momentul prinderii, acesta reușise să obțină de la victimă suma de 4.050 lei”, au transmis polițiștii locali.

Acțiunea infracțională în cazul "metodei Accidentul" constă în realizarea contactului telefonic cu victima, căreia i se comunică o știre șocantă, în esență constând în aceea că un membru al familiei sale a fost implicat într-un accident rutier care s-a soldat cu urmări grave, iar pentru diminuarea consecințelor legale și/sau medicale ale evenimentului se solicită o sumă importantă de bani.

Apelurile telefonice care anunță presupusul accident al unei rude sunt efectuate la ore târzii din noapte, ceea ce limitează posibilitatea de reacție a victimelor care sunt luate prin surprindere.

De regulă, banii sunt ridicați de o persoană care se prezintă la domiciliul victimei.

“Pentru a evita astfel de întâmplări nedorite vă recomandăm să nu dați curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că reprezintă rudele "implicate în accident". Nu înmânați bani unor persoane necunoscute! Verificați dacă situația de urgență este reală, sunând ruda până răspunde. Anunțați organele abilitate.”, sunt sfaturile transmise de Poliția Locală Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: