Eveniment

Femeie inginer, acuzată de înșelăciune

O femeie din Novaci, acuzată de înșelăciune, a scăpat doar cu avertisment, după ce o instanță de judecată din localitate a constatat că fapta acesteia nu este atât de gravă.

În fapt, femeia, inginer de meserie, a pretins că este autorizată să facă documentații pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu. În acest sens, primit cinci mii de lei de la o firmă din Novaci, care voia să autorizeze o sală de festivități.

Suma pretinsă era de opt mii de lei, cinci mii fiind avansul. Interesant este că femeia nu a eliberat chitanță, motivând că nu are chitanțierul la ea, dar de fapt încă nu înființase firma.

Femeia cu pricina, inginer de meserie, nu avea aviz de la IGSU pentru întocmirea unor astfel de documentații, iar în final a trebuit să dea banii înapoi.

“Instanţa reţine că infracţiunea săvârşită prezintă o gravitate redusă raportat la criteriile prevăzute de lege, respectiv natura şi întinderea urmărilor produse, mijloacele folosite, modul şi împrejurările în care a fost comisă, motivul şi scopul urmărit. În ceea ce priveşte cea de-a doua condiţie, respectiv ca în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de aceasta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi posibilităţile sale de îndreptare, instanţa să aprecieze că aplicarea pedepsei ar fi inoportună din cauza consecinţelor pe care le-ar avea asupra persoanei acestuia, urmează a se avea în vedere faptul că inculpata este o persoană pe deplin integrată în societate, fără antecedente penale”, este motivarea Judecătoriei Novaci pentru pedeapsa simbolică aplicată prin sentința din 7 februarie 2023.

 

Vizualizări: 1,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: