Actualitate

Farmacii veterinare, amendate pentru că vindeau fără rețetă 

Patru farmacii veterinare de pe raza județului Gorj au fost amendate în ultima săptămână de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Gorj. Fiecare farmacie a fost sancționată cu câte 1000 de lei, pentru eliberarea produselor medicinale veterinare fără rețetă. 

Tot în ultima săptămână, inspectorii DVS Gorj au sancționat cu amenzi, în cuantum de 1200 lei fiecare, pe proprietarului unei exploatații non-profesionale de animale, pentru vânzarea de animale fără documentele sanitare-veterinare necesare, dar și pe administratorii a două magazine alimentare, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. În aceste două situații, băuturile alcoolice și răcoritoare îmbuteliate erau așezate direct pe paviment. 

De asemenea, conducătorului unei autoutilitare a fost amendat cu 1500 lei, pentru transportul animalelor vii fără documente sanitare-veterinare. Alte două amenzi a câte 10.000 lei fiecare au fost aplicate la două magazine alimentare, pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor la manipularea și depozitarea produselor alimentare, iar personalul lucrător nu deținea echipament de lucru și nu a făcut dovada deținerii fișei de aptitudini. 

Totodată, alte două amenzi a câte 10.000 lei au fost aplicate la două depozite de furaje, pentru depozitarea în condiții necorespunzătoare a unor produse pentru nutriția animalelor destinate comercializării.

Vizualizări: 1,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: