Eveniment

Fără permis și cu alcoolemie de 1.66, rănit în accident rutier

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna gorjeană Telești a fost rănit luni, 25 aprilie, după ce a provocat un eveniment rutier. 

Conform oamenilor legii, tânărul,  în timp ce conducea un autovehicul pe strada Aleea Digului, din comuna Bălești, a intrat în coliziune cu un autoturism care se afla parcat în fața unui imobil, în afara părții carosabile. Pentru că a suferit leziuni, acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Polițiștii gorjeni au stabilit astfel că acesta nu deține permis de conducere, dar și că s-a urcat la volan după ce consumase mult alcool. ”În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 1,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, stabilindu-se că tânărul nu deține permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule. Din verificările efectuate, s-a stabilit că autovehiculul i-ar fi fost încredințat de către un alt tânăr, de 21 de ani, din municipiul Târgu Jiu, deși acesta cunoștea faptul că nu deține permis de conducere”, conform IPJ Gorj. 

Oamenii legii au întocmit în acest caz un dosar penal în care fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie și încredinţarea unui vehicul, spre a fi condus, unei persoane care nu posedă permis de conducere.

 

 

Vizualizări: 1,636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: