Actualitate

Dovada clară că avem politici greșite în energie

Românii sunt cocoșați de facturi, firmele mari și mici se gândesc să pună lacăt afacerii, dar companiile din energie prosperă. Este dovada clară că piața liberalizată în mod useristic a fost profund greșită.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a terminat primele nouă luni ale anului cu un profit net de 3,5 miliarde lei, cu 37% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut.

Societatea Naţională Nuclearelectrica a înregistrat la 30 septembrie 2022 un profit net de peste 1,939 miliarde lei, în creştere cu 202,7% faţă de primele nouă luni din 2021.

Complexul Energetic Oltenia nu a anunțat cifrele la nouă luni, dar știm că este primul an cu profit real de la înființare.


Profitul net al Transelectrica s-a majorat de peste cinci ori în primele nouă luni ale anului, ajungând la 418 milioane de lei, potrivit raportului transmis, luni, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).


Transgaz a raportat un profit net de 273,559 milioane de lei după primele nouă luni ale acestui an, mai mare cu 144% faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care profitul net consolidat la nivel de grup s-a cifrat la 266,160 milioane de lei, în urcare cu 152%.

 

Vizualizări: 1,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: