Actualitate

Exclusiv: Noul plan de restructurare mai taie două grupuri de la CE Oltenia

Ministrul Energiei a avut marți o întâlnire cu liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia și le-a spus cam cum va arăta noul plan de restructurare. Compania nu va mai rămâne cu cinci grupuri pe cărbune, cum prevedea vechiul plan, ci cu trei. 

Ca să păcălească oamenii, au trecut în planul de restructurare că rămân cinci grupuri, din care trei funcționale și două în conservare și rezervă. Ce s-a întâmplat în trecut cu grupurile energetice pe cărbune trecute în conservare? Au ajuns la fier vechi.

Vestea că rămân trei grupuri funcționale pe cărbune, două la Rovinari și unul la Turceni, a fost dată de ministrul Energiei la întâlnirea pe care a avut-o cu sindicatele. Virgil Popescu a dat și vești bune, anume că în cel mult două săptămâni compania va primi banii pentru certificatelor de carbon. 

“CEO va deveni, dintr-un producător unic de energie electrică pe bază de cărbune, un producător de energie electrică pe bază de cărbune, gaz și energie regenerabilă. Vreau să infirm clar toate manipulările potrivit cărora CEO se va închide: CEO nu se va închide și noi, la Ministerul Energiei, nu lăsăm pe nimeni în urmă. Vom avea grijă de angajații CEO”, a transmis ministrul Energiei.

Complexul Energetic Oltenia are acum patru termocentrale pe cărbune, care au în total 12 grupuri.

Vizualizări: 4,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: