Diaspora

Europenii ne reamintesc periodic că suntem groapa lor de gunoi. Peste 100 de tone de deșeuri, oprite la graniță. 

Șase TIR-uri cu peste 100 de tone de deșeuri au fost oprite să intre în România, prin Punctele de Trecere a Frontierei Borș și Vărșand, conform informațiilor transmise de Poliția de Frontieră.

Potrivit documentelor de însoțire a mărfii, cele șase TIR-uri, conduse chiar de către cetăţeni români, transportau "textile, plastic, carton și haine second hand" de la diferite societăți comerciale din Italia, Belgia, Suedia, Germania și Austria pentru firme din România.

Realitatea era cu totul alta. Aceștia transportau materialele menționate în documente, doar că acestea se aflau într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deșeuri, nicidecum produse destinate comercializării. Polițiștii de frontieră au cerut sprijinul inspectorilor de la Garda Națională de Mediu.

În Satu Mare, poliţiştii de frontieră de la Petea au oprit la intrarea în ţară două automarfare încărcate cu peste 27 de tone de kilograme de deșeuri. Șoferii nu au putut prezenta documente pentru marfa transportată.

La Nădlac 2 au fost oprite opt TIR-uri cu 130 de tone de deșeuri, ce veneau din Cehia, Germania și Austria pentru firme din România.

În total, în 2021, au fost blocate la intrarea în România aproximativ 2.200 de tone de deșeuri. Realizați ce cantitate o fi trecut vama fără probleme?

Vizualizări: 2,970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: