Actualitate

Energeticienii de la Turceni, uitați în legea pensionării

Legea adoptată azi în parlament rezolvă în mare parte problema pensionării minerilor și energeticienilor din CE Oltenia la 52 de ani, dar nu în totalitate.

Sunt salariați care sunt pe condiții normale de când s-au angajat și care nu sunt vizați de această lege, deși lucrează în aceleași condiții ca și colegii lor cărora li s-a recunoscut retroactiv grupa de muncă.

Cea mai mare problemă ar fi în rândul angajaților de la termocentrala Turceni. 

Un semnal de alarmă a tras senatorul Ion Iordache, care este din zona Turceni. “Împreună cu toți colegii parlamentari Forța Dreptei am decis să votăm proiectul de lege cu privire la pensionarea anticipată a angajaților Complexului Energetic Oltenia. Vreau să fie foarte clar că această lege nu rezolvă pensionarea anticipată pentru toți angajații companiei și este regretabil că soluțiile propuse de mine și de sindicaliști pe această temă nu au fost susținute! De prevederile propunerii legislative PSD vor beneficia doar cei care au lucrat în grupa 1 și 2 de muncă până în 2001, nedreptățind energeticienii, pericol despre care le-am atras atenția public, tuturor”, a spus Iordache.

Practic, salariații angajați după anul 2001, în condiții normale, nu sunt vizați de această lege, fiind nevoie de o altă lege care să le facă și lor dreptate.

Vizualizări: 6,334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: