Actualitate

Salariați din CE Oltenia cer 20 de salarii compensatorii

Negocierea contractului colectiv de muncă al salariaților Complexului Energetic Oltenia este în plină desfășurare. Deși mai toată lumea se așteaptă să fie adoptată în parlament legea care să permită pensionarea la 52 de ani a salariaților din producție, unii angajați cer să fie prinsă în CCM și o sumă pentru cei care vor fi concediați colectiv.

Două mii de salariați ar urma să plece anul acesta din CE Oltenia, dintre care patru sute prin externalizarea termocentralei Craiova II și circa 1.600 se vor pensiona, dacă va trece legea.

“De ce nu prindeți în CCM și 20 de salarii pentru cei concediați colectiv?”, a întrebat un salariat al companiei, care a precizat că sunt bani pentru aplicarea planului de restructurare.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a răspuns la Tele 3 că speră ca oamenii să plece la pensie și să nu fie persoane disponibilizate. Acesta a spus că persoanele concediate anul trecut au primit 5.400 de lei luna până când s-au pensionat. “Nu e corect să spună cineva că ne-am bătut joc de oameni. Majoritatea salariaților au un venit lunar mai mic decât cei concediați colectiv”, a precizat Căldărușe, care a spus că va lua în calcul propunerea salariaților.

“Și compania a făcut demersuri la guvern la venitul de completare să fie pe o perioadă de până la 48 de luni, tot ca o plasă de siguranță”, a mai explicat liderul SMEO.

Complexul Energetic Oltenia mai are în jur de 11 mii de salariați.

Vizualizări: 6,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: