Social

Elevii din Târgu Jiu revin din vacanță, dar în online

Elevii de la școlile din Târgu Jiu încheie astăzi vacanța de o săptămână, dar nu vor reveni în școli, ci vor trece la cursuri online, Săptămâna Altfel și Școala Verde.

Autoritățile locale au transmis recomandarea ca elevii să nu revină în școli  în următoarele două săptămâni. O mare parte dintre școlile și grădinițele din Târgu Jiu au fost afectate de cutremurele de săptămâna trecută.

Comisiile mixte stabilite de autorități au mers în școli pentru evaluarea stării tehnice a imobilelor şi evaluarea gradului de afectare a structurii de rezistenţă, constatând că majoritatea prezintă fisuri la nivelul tencuielii şi al tavanului.

Primarul Marcel Romanescu a recomandat ca școlile să funcționeze online în perioada următoare: „Unitățile de învățământ vor funcționa, cel puțin pentru următoarele două săptămâni, mai mult în online. Programele Săptămâna Verde și Școala Altfel nu presupun prezența elevilor și nici a profesorilor în incinta clădirilor”. 

Copiii, părinții și profesorii sunt într-o stare de agitație maximă din cauza cutremurelor, a precizat edilul care spune că recomandarea sa nu vine să transmită teamă către cei care ar trebui să intre în unitățile de învățământ, ci ar dori ca toți copiii să fie liniștiți când revin la cursuri în școli.

Elevii au primit deja în weekend, pe grupuri, invitația de a participa la cursuri online începând de luni.

 

 

Vizualizări: 2,450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: