Social

Zgomotul stadionului la cutremur i-a speriat pe fotbaliști 

Cutremurul nu pare să fi afectat și stadionul din Târgu Jiu, unul nou de altfel și cu garanții serioase de rezistență la seism, dar zgomotul metalic i-a speriat pe fotbaliștii care se antrenau acolo.

Fotbaliștii de la ACS Viitorul Târgu Jiu se aflau la antrenament în momentul celui mai puternic cutremur de la Târgu Jiu, pe terenul pentru care clubul plătește chirie la primărie pentru a se antrena.

În acele momente jucătorii  s-au speriat nu neapărat de intensitatea seismului, cât de zgomotul scos de structurile metalice ale stadionului. Antrenorul Călin Cojocaru a povestit cum au simțit jucătorii cutremurul și cum au fost afectați apoi de replicile acestuia. ”S-a acumulat și oboseala, și o oarecare panică, având în vedere circumstanțele cu aceste cutremure. Au fost peste 300 de replici, chiar dacă multe de intensitate mai mică, dar jucătorii nu s-au putut odihni. Marți, când a fost cel de 5,7 grade, eram la antrenament pe terenul 3 și simțeam cum fuge pământul sub noi, iar stadionul de lângă se zguduia îngrozitor și făcea un zgomot de ziceai că pică!”, a povestit pentru liga2.ro antrenorul Cojocaru, care a dezvăluit că fotbaliștii săi nu mai dorm de când au simțit un cutremur și noaptea: „Cel de-al doilea cutremur puternic ne-a prins la 3 noaptea și am simțit cum se clatină patul cu noi. Unii jucători locuiesc la etajul 4-5, unde s-a resimțit și mai rău, și mi-au trimis apoi video cu acele momente. Groaznic! Nimeni nu a mai putut dormi normal în aceste zile. Nu-mi imaginam să trăiesc așa ceva. Eu nu am mai trecut prin asemenea momente, să resimt cutremure. Sperăm să fie bine, fiindcă dacă nu te omoară cutremurul, te omoară panica”.

Stadionul din Târgu Jiu este construit pe structură metalică, mai ales partea de acoperiș, exteriorul și tribunele, așa putând fi explicate zgomotele pe care le face la cutremur, asemănătoare cu zgomotul făcut de un tren care frânează.

Vizualizări: 8,373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: