Ultima oră

Elevii cu simptome de gripă vor fi trimiși acasă

Înainte de a trimite copii la școală părinții trebuie să știe că personalul din școli va monitoriza elevii la începutul orelor, iar cei cu simptome de gripă vor fi trimiși acasă.

Elevii din România vor reveni la școală luni,  9 ianuarie, în plină stare de alertă epidemică. Înainte de reluarea cursurilor, Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a discutat cu inspectorii școlari despre măsurile sanitare care vor fi luate în acest context făcând o serie de recomandări.

Pe listă sunt recomandările anunțate deja: realizarea triajului zilnic în colectivitățile școlare, informarea părinților cu privire la eventualele simptome de gripă ale elevilor, asigurarea materialelor pentru dezinfectarea mâinilor, aerisirea periodică a sălilor de clasă și utilizarea batistelor de unică folosință atunci când elevii tușesc.

Dacă apar mai multe cazuri de gripă școala va putea să trimită o clasă întreagă acasă, dacă în colectiv există cel puțin trei elevi bolnavi confirmați de către medic, se mai arată în recomandările ministerului. 

Există însă și situații în care școlile se pot închide iar pentru acest lucru ar trebui să fie trei elevi din câte zece clase confirmați cu gripă.

Vizualizări: 580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: