Social

Elevi gorjeni, premiați în Franța 

Trupa de teatru francofon ,,Partage!” a Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a obțin premiul publicului și premiul cetățeniei la Festivalul Internațional al Filmului de Prevenire, Cetățenie și Tineret FestiPREV din La Rochelle, Franța. Elevii au fost premiați pentru filmulețul ,,Une vie d'ado en 2022”, realizat de Victor-Ioan Stoian, alături de colegii săi.

”După difuzarea scurtmetrajului, tinerii gorjeni și-au prezentat filmul și au purtat un dialog cu publicul prezent în sală. La final, ei au fost aplaudați în picioare de cele câteva sute de spectatori și au interacționat cu foarte mulți dintre tinerii francezi participanți la festival”, au transmis reprezentanții colegiului târgujian. 

Elevii Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu” au participat în Franța și la Festivalul Internațional de Teatru ,,Grains de Scène” din Le Puy-en-Velay, cu piesa ,,Les mots parleurs”, de Matei Vișniec. Prestația tinerilor a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună regie și premiul pentru cea mai bună pronunție în limba franceză.

Actorii trupei de teatru francofon ,,Partage!” sunt: Amira Elena Blendea, Irina Roibu, Ariana-Mihaela Cepoi, Ilinca Gurgu, Ionela-Andreea Cîmpeanu, Iulia-Teodora Petrică, Ștefania-Cosmina Popescu, Luca-Ionuț Lăpădat, Dragoș-Alexandru Giurcău, Radu-Mihai Crăciunel, Călin-George Bunget-Calotă și Victor-Ioan Stoian. 

Profesorii coordonatori ai micilor actori sunt Loredana Gabriela Stoian și Gabriela Nodea.

Vizualizări: 1,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: