Actualitate

Economiștii CEO vor reducerea vârstei de pensionare

Salariații Complexului Energetic Oltenia care lucrează la birouri speră să li se reducă și lor vârsta de pensionare cu 13 ani, așa cum se procedează în cazul salariaților din producție.

“Suntem colegi cu toții și, dacă se va închide compania, vom fi cu toții afectați”, a argumentat o economistă din CEO, cu peste 20 de ani vechime.

Administrația și sindicatele au luat deja o decizie controversată, aceea de a acorda, de la 1 iulie 2023, condiții speciale de muncă salariaților de la birouri, deși aceștia au condiții normale de muncă. Praful de pe birou nu poate fi asimilat prafului de cărbune din carieră, dar a fost asimilat prin decizia administrației, cu complicitatea sindicatelor.

Administrația a vrut să creeze o portiță pentru pensionarea anticipată a salariaților TESA, a căror pondere în companie se apropie de 20% din totalul salariaților.

Lulu Păuna, fost lider sindical în companie, a anunțat că va face plângere penală dacă salariații TESA vor fi pensionați în baza Legii 197/2021. Deocamdată nu au fost astfel de cazuri.

Vizualizări: 4,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: