Actualitate

A cerut bani în plus de la compania unde lucrează

Un gorjean, salariat al OMV Petrom de 20 de ani, a dat compania în judecată, solicitând o majorare salarială de 50%, ca urmare a faptului că a primit sarcini de serviciu peste cele din fișa postului. Tribunalul Gorj i-a respins cererea.

Gorjeanul a cerut instanței “să constate că a exercitat în plus atribuţii de încărcare produs petrolier/ţiţei parc 1 Bustuchin, transport, descărcare şi atribuţii de fochist, alături de atribuţiile fişei postului de operator parc, pentru perioada decembrie 2019-decembrie 2022, să se dispună obligarea pârâtei SC OMV Petrom SA ca, începând cu decembrie 2019 să-i acorde în plus faţă la salariul de bază, un spor/adaus de 50% din salariul de bază al funcţiei ale cărei atribuţii se îndeplinesc pe perioada exercitării atribuţiilor suplimentare, cu cheltuieli de judecată”. Salariatul arătat că a făcut și cursuri de fochist.

Compania s-a apărat în instanță arătând că în cadrul parcului în care lucrează salariatul există o centrală complet automatizată, care nu necesită supraveghere permanentă. Activităţile de service şi revizie a centralei au fost asigurate de o firmă specializată.
Salariatul a explicat că “circumstanțele au impus ca fiecare angajat să aibă cursuri de fochist datorită condiţiilor restrictive de utilizare a cazanelor (la nivel de parc sunt două cazane), mai ales ca urmare a faptului că la nivel naţional au existat două explozii”.

Chiar dacă prima instanță nu i-a dat dreptate, angajatul are căi de atac.

Vizualizări: 1,650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: