Social

Ecograf portabil pentru Spitalul Județean

Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu va fi echipată cu un ecograf portabil de ultimă generație, grație Programului „Împreună din prima zi”, derulat de Organizația Salvați Copiii România și Fundația OMV Petrom. 

Echipamentul va ajuta la identificarea rapidă a diferitelor malformații și va permite intervenția timpurie pentru a preveni complicațiile. 

În Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au fost îngrijiți, în anul 2022, 981 de nou-născuți, dintre care 80 prematuri, iar de la începutul acestui an și până în prezent-637 nou-născuți, dintre care 65 prematuri. 

„Secţia Neonatologie va fi echipată cu un ecograf, echipament medical necesar pentru completarea investigațiilor și precizarea diagnosticului. Avem medici cu competențe în ecografie. SJU Târgu-Jiu va fi singura unitate sanitară din Gorj unde nou-născuții vor putea beneficia de examinare ecografică în funcție de patologia clinică. Avem o colaborare excelentă cu reprezentanții Organizației Salvați Copiii, care ne-au sprijinit de mai multe ori în ultimii ani. În anul 2019, am primit de la dumnealor aparatură medicală adecvată îngrijirii nou-născuților: incubator, o masă radiantă, un pulsoximetru cu senzori, un set suport respirator și un monitor de funcții vitale pentru nou-născuți. Mulțumim, Salvații Copiii România!”, a transmis medicul Luminița Olănescu, șeful Secției Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Prin programul „Împreună din prima zi” vor fi dotate 16 unități medicale din 12 județe din România (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală și obstetrică-ginecologie). 

 

 

Vizualizări: 798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: