Social

Echipamente noi la două spitale din Gorj

Consiliul Județean Gorj a scos la licitație achiziționarea unor noi echipamente medicale pentru Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.

Pentru creșterea calității actului medical din cadrul secțiilor chirurgie I și II ale Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu vor fi cumpărate două sisteme 3D 4K pentru chirurgie endoscopică laparoscopică cu ICG.

Pentru asigurarea unor servicii de recuperare medicală respiratorie în Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” este necesar un halogenerator (generator de aerosoli uscați de sare).

“În momentul de față, dotările din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, comuna Runcu sunt insuficiente, unele echipamentele din dotare fiind depășite fizic și moral. Prin îmbunătățirea condițiilor de investigare și tratare a bolnavilor internați în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, respectiv în Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, comuna Runcu, se urmărește creșterea gradului de satisfacție al acestora, ridicarea standardului calitativ al spitalului, creșterea numărului de pacienți tratați, cât și creșterea numărului și tipului de servicii medicale”, se arată în anunțul de pe portalul de licitații publice. 

Valoarea estimată a celor două achiziții este de 2.169.747 lei. Firmele interesate pot depune oferte până la data de 11 septembrie.

Vizualizări: 696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: