Social

Drum distrus de alunecări de teren, refăcut de Consiliul Județean

Consiliul Județean Gorj a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Refacere parte carosabilă și infrastructură DJ 672 B -0,050 km, localitatea Frătești”. Valoarea investiției este estimată la 978.703 lei.

“În urma precipitaţiilor abundente căzute, au fost înregistrate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și creșteri rapide de debite pe pârâul Suseni, pe raza localității Frătești, producându-se o eroziune a malului în zona adiacentă drumului județean 672B, la poziția km 8+750, care a afectat partea carosabilă pe o lungime de aproximativ 50 m, pe un sens circulației”, se arată în raportul de specialitate. 

În prezent, pe drumul judeţean 672B, la km 8 + 750 se circulă cu dificultate, alunecările de teren de pe această zonă fiind active, drept urmare există riscul întreruperii circulaţiei pe zona calamitată. 

Tronsonul de drum care se va reface în prezent nu îndeplineşte condiţiile tehnice impuse de normele tehnice în vigoare şi ca urmare se impune consolidarea urgentă a acestuia, a mai precizat CJ Gorj.

Vizualizări: 1,612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: