Social

Dr. Bogdan Niculescu dotează cu o nouă tehnologie revoluționară, Clinica Medical One! 

Clinica Medical One revoluționează sistemul de sănătate din Oltenia, dotându-se cu o nouă tehnologie de ultimă generație. Angiografia CT coronarian este ultima tehnică de imagistică în ceea ce privește identificarea eventualelor afecțiuni cardiace, evaluând în mod precis arterele coronare. 

"În cadrul Departamentului Imagistică al Clinicii Medical One s-au efectuat cu succes în ultimele zile, la un număr de 6 pacienți, investigații de tip angiografie CT coronariană, cea mai avansată metodă non - invazivă de diagnostic care evaluează arterele coronare, artere care vascularizează mușchiul cardiac , obstrucția lor fiind cauza producerii infarctului miocardic.

 Tomograful de ultimă generație,  GE- Revolution Maxima,  aflat în dotarea clinicii, cu aplicații avansate pentru imagistica coronarelor, face posibilă investigarea aprofundată și de înaltă calitate, la care contribuie decisiv interpretarea făcută de medici supraspecializați în imagistică cardiacă.

Examinarea angio-CT coronarian reprezintă o alternativă a coronarografiei clasice pentru evidențierea  anatomiei arterelor coronare , prezența stenozelor și gradul acestora, calcificări parietale (scorul de calciu), prezența  malformațiilor cardiace, dar și  funcționalitatea protezelor valvulare și poate fi indicată de medicul cardiolog în anumite situații:

- Dureri in piept atipice  
- Oboseală la efort
-  Risc cardiovascular moderat calculat prin scoruri de risc specifice, chiar și în absența simptomelor.
- Antecedente familiale de boli de inimă, în mod particular boală coronariană.
- Evaluarea grafturilor la pacienții cu bypass aorto-coronarian.
- Modificări pe electrocardiogramă (EKG)

‼️‼️Avantajele examinării Angio CT:
- doza de iradiere redusa față de o investigație clasică de angiografie;
-oferă informații importante cu privire la localizarea, întinderea și gradul de afectare a vaselor, fie că este vorba de stenoze, dilatații sau variante anatomice;
- investigație neinvaziva si extrem de rapidă-aproximativ 10 minute

Realizarea acestei performanțe în cadrul Clinicii Medical One a  implicat eforturile unei echipe complexe formată din medici de imagistică, medici cardiologi, anesteziști, medici de UPU, tehnicieni operatori, având contribuția decisivă a reprezentanților  General Electric , care pe lângă formarea personalului au făcut posibil să avem continuitate  în efectuarea pe viitor a acestor investigații.

Odată cu îndeplinirea acestui obiectiv important, am reușit să punem Gorjul pe harta puținelor regiuni din țară unde se poate realiza o asemenea investigație complexă (practic cea mai importantă din imagistica CT) și suntem bucuroși că putem să oferim asemenea servicii pacienților din județul Gorj și nu numai.

În cazul în care aveți nevoie de un serviciu medical sau de o consultație de specialitate, vă puteți programa  la unul din numerele de telefon:
0770 20 10 20
0353 419 419
Clinica Medical One
Strada Geneva,Nr.2 
[email protected]
www.medical-one.ro

Vizualizări: 18,108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: