Eveniment

Două fetițe, lovite de o mașină de poliție. update: O fată a murit

Joi, în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza sectorului 1, anunță Poliția Capitalei.

Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii. 

Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor.

Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier.

actualizare: O martoră la incident a acuzat, în direct la România TV, că oamenii legii încearcă să mușamalizeze cazul. Femeia a spus că prima grijă a echipajelor de poliție ajunse la fața locului a fost să își scoată colegii din autospeciala de poliție și să îi ducă în alte mașini. Femeia a acuzat că ambulanța a fost chemată după 20 de minute, timp în care oamenii legii ar fi încercat să mușamalizeze accidentul.

O maşină de poliţie a lovit, joi, două fete care traversau strada în Sectorul 1 al Capitalei, la faţa locului fiind direcţionate mai multe echipaje medicale, dar şi de poliţie. O fată de 13 ani, pentru care s-au aplicat la faţa locului manevre de resuscitare, a murit, iar alta, de 11 ani, cu multiple răni, este transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu.

actualizare 1: Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o reacție pe pagina de facebook a guvernului: "Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției.

Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol.

I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii".

Vizualizări: 2,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: