Actualitate

Două expertize dispuse după accidentul de la Jilț Sud

Comisia de cercetare constitută prin decizia inspectorului general de stat, Dantes Nicolae Bratu, a demarat verificările în vederea stabilirii împrejurărilor şi a cauzelor care au condus la producerea accidentului de la Cariera Jilţ Sud.

Potrivit unui comunicat al Inspecţiei Muncii, inspectorul general de stat s-a întâlnit joi cu conducerea Societăţii Complexul Energetic Oltenia şi a mers la locul producerii accidentului de la Cariera Jilţ Sud.

 

 

 

"Comisia de cercetare constitută prin decizia inspectorului general de stat a demarat cercetările în vederea stabilirii împrejurărilor şi cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum şi stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor şi a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare, primele măsuri au fost dispuse chiar astăzi, în timpul întâlnirii cu conducerea CEO. Întâlnirea a fost urmată de deplasarea la Cariera Jilţ Sud, pentru o vizită tehnică la locul producerii evenimentului", se arată în comunicat.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, a explicat, în context, că în urma discuţiilor cu conducerea Complexului Energetic Oltenia, s-a dispus efectuarea a două expertize, una care vizează mijlocul de transport implicat în producerea evenimentului şi cealaltă care priveşte drumul de acces către Cariera Jilţ Sud.

"Am atras atenţia conducerii CEO asupra faptului că măsurile dispuse de ITM Gorj în decursul timpului au caracter permanent şi obligatoriu, una dintre ele fiind: "angajatorul va asigura mijloacele de transport omologate şi autorizate pentru transportul lucrătorilor". Comisia de cercetare îşi continuă activitatea şi are obligaţia să finalizeze cercetarea conform prevederilor legale", a adăugat Dantes Bratu.

Un accident soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor zece a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari. 

Vizualizări: 4,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: