Actualitate

Doi gorjeni au murit astăzi la serviciu

Este o săptămână neagră pentru județul Gorj. Doi bărbați au murit astăzi la serviciu, în accidente de muncă, după ce alți trei angajați din minerit au murit marți.

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din comuna Prigoria, care efectua lucrări la canalizarea din orașul Târgu Cărbunești, a murit electrocutat. Din primele informații, angajatorul este o firmă din Craiova, iar bărbatul era în prima zi de muncă.

Accidentul de muncă a avut loc chiar în apropiere de spitalul din Târgu Cărbunești, dar bărbatul a murit pe loc. Acesta ar fi măsurat șanțul cu o unealtă telescopică, pe care ar fi rezemat-o apoi de gard, chiar lângă rețeaua electrică de înaltă tensiune. 

Acesta a fost al doilea accident de muncă mortal al zilei, primul fiind la Borăscu, unde un bărbat de numai 37 de ani a murit, după ce un mal de pământ s-a surpat peste el. Și acesta lucra la rețeaua de canalizare din localitate.

"Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, un bărbat de 37 de ani, din comuna Grădinile, județul Olt, angajat al unei societăți comerciale, în timp ce efectua lucrări la un canal colector, din comuna Borăscu, o parte din mal s-a surpat peste acesta. Din primele cercetări, bărbatul nu era asigurat cu echipament corespunzător de siguranță. La fața locului s-a deplasat și un echipaj medical, care în urma manevrelor de resuscitare a declarat decesul bărbatului", a transmis IPJ Gorj.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

De asemenea, la locul accidentului s-au deplasat și lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

 

Vizualizări: 2,482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: