antiVirale

Două echipe din Turburea s-au înscris la Cupa Satelor

Șapte comune din Gorj s-au înscris, în acest an, la Cupa Satelor pentru copiii de 10-12 ani. Este vorba despre Turburea, care participă cu două echipe, Dănești, Jupânești, Drăguțești, Fărcășești, Mătăsari și Câlnic. 

Cele opt echipe de copii luptă pentru pentru titlul de campioană județeană, urmând apoi o fază pe regiune și un turneu final.

”Este o competiție pentru descoperirea de noi talente de către cei de la AJF, iar noi vrem să facem o impresie frumoasă atât prin joc, dar și prin organizare”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Autoritățile locale din Turburea au acordat o atenție deosebită și echipamentului în care vor evolua echipele din localitate. ”Am luat și câte două rânduri de echipamente complete special pentru acest eveniment sportiv. Copiii de la Poiana și de la Turburea au progresat foarte mult și asta pentru că și noi, ca autoritate publică locală, ne-am dat tot interesul”, a spus primarul.

Parte din banii necesari sunt asigurați de comunitate, dar și de sponsori, ba chiar de primar. “Pentru că îmi place sportul eu bag de multe ori mâna în buzunar pentru copiii ăștia. De la bugetul local nu dau mai mult de 30.000 de lei pe an. În plus de asta mai am și sponsori”, a mai spus Ion Bârcă.

La ”Cupa Satelor” organizată la nivel național, Turburea a ocupat locul 5 din 985 de echipe participante.

 

Vizualizări: 765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: