antiVirale

Două decenii de la moartea lui Liviu Dafinescu

Un eveniment de suflet al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” se va întâmpla la începutul acestei luni, când întreg colectivul artistic, familia, prietenii și toți care l-au apreciat și cunoscut pe regretatul Liviu Dafinescu, fost director al instituției de cultură gorjene, se vor întâlni pentru a-i aduce, încă o dată, un sincer și pios omagiu la împlinirea a 20 de ani de la plecarea dintre noi.

Astfel, vineri, 2 februarie, la ora 12.00, în Cimitirul Eroilor din Târgu Jiu, va fi oficiată o slujbă de pomenire și va fi păstrat un moment de reculegere în memoria fostului director. 

Ceremonia comemorativă va fi completată cu muzică ciobănească din zona Novaciului, în interpretarea orchestrei  și a Elenei  Lăceanu, aceleași acorduri care au răsunat în tristele momente când Liviu Dafinescu a fost condus pe ultimul drum.

„Personalitate marcantă a artei populare scenice gorjene, Liviu Dafinescu a definit activitatea și evoluția  ansamblului prin formarea și lansarea mai multor tineri artiști gorjeni, ”Doina Gorjului” devenindu-le  o rampă de lansare către marile scene, dar și un filtru de rigurozitate profesională care le-a garantat succesul artistic.

Iată de ce, evenimentul comemorativ reprezintă încă o dovadă de păstrare a respectului pentru toți cei care și-au dedicat întreaga carieră profesională păstrării și promovării tradițiilor autentice românești pe care Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului o aduce atât lumii artistice, cât și publicului larg”, anunță Doina Gorjului.

Liviu Dafinescu s-a stins din viață pe 3 februarie 2004, la vârsta de numai 50 de ani

Vizualizări: 534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: