Ultima oră

Dotare unică în România pentru Salvamont Gorj

Serviciul Salvamont Gorj va avea în dotare aparatură de înaltă performanță care poate să găsească persoanele înecate aceasta fiind unică în România.

Salvamontiștii din Gorj au astfel la dispoziție un echipament unic în România cu care pot depista persoanele înecate care se află pe fundul apei.

Echipamentul performant va sosi în perioada imediat următoare, în premieră națională, fiind un echipament de detecție a persoanelor înecate în apă. Fiind singurul din România și este primul care se aduce în țară, echipamentul va fi o perioadă în testări, după care se va lua o decizie  în ceea ce privește achiziționarea acestuia, a precizat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj și președinte al Salvamont România.

Acesta a explicat că aparatul folosește un anumit program de inteligență artificială pentru a identifica trupurile aflate sub apă, fiind vorba și de ultrasunetele. Este un aparat portabil, ușor de transportat, care este introdus în apă câțiva centimetri și care arată exact unde se află un corp. 

Inteligența artificială cu care este înzestrat identifică toate obiectele aflate în apă și dacă vreunul are o formă apropiată de cea umană semnalează acest lucru.  Costul aparatului se ridică la aproximativ 10.000 de euro.

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: