Actualitate

Doar două Federații vor negocia CCM-ul pentru mineri și energeticieni

Doar două Federații din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor participa în acest an la negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă al minerilor și energeticienilor. Este vorba de Federația Univers și Federația Națională Mine Energie, structuri care au reprezentativitate.

Primele negocieri dintre șefii companiei energetice și reprezentanții salariaților urmează să se desfășoare în data de 8 februarie.

„Doar Federația Univers și Federația Națională Mine Energie vor participa la negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă. Restul, practic nu au loc pentru că trebuie să ai minimum 35%. O să cerem creșterea veniturilor pentru mineri și energeticieni, însă este mult prea devreme să vorbim acum despre procente”, a declarat liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

Ceartă între sindicaliști

Negocierile Contractului Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia au provocat în anii trecuți schimburi de replici tăioase între liderii de sindicat. Nemulțumirea venea din partea liderilor mai mici de sindicat care nu erau acceptați la aceste întrevederi și au cerut să facă parte ca observatori. Acum, liderii respectivi, s-au reorientat și au luat calea politicii, unii dintre ei anunțând public că s-au înscris în USR și vor candida din partea formațiunii politice la alegerile din acest an.

Trecerea acestora către USR poate fi considerată cel puțin ciudată, mai ales că un ministru USR a semnat Planul de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia, plan care închide practic producerea de energie pe bază de cărbune în județul Gorj. 

 

Vizualizări: 2,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: