Ultima oră

Directorul Electrificare CFR și-a dat demisia. Sabotat de ministrul USR de la transporturi!

Ovidiu Alexei, directorul general al Electrificare CFR, și-a anunțat demisia din funcție, acuzând mai mai multe șicanări la adresa sa și piedici în desfășurarea activității sale. 

Mai multe voci susțin că Alexei a avut parte de presiuni venite din partea consilierilor ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă. În documentul transmis către Consiliul de Administraţie al Electrificare, Ovidiu Alexei a menționat motivele pentru care a luat această decizie. Acesta a spus că demisionează din cauza respingerii planului de dezvoltare și reorganizare a societății, realizat în vederea eficientizării actului managerial și reducerii cheltuielilor, dar şi din cauza unor piedici puse în momentul în care a încercat să rezilieze unele contracte semnate ilegal.

“Până la numirea mea în funcția de Director General, toate contractele de energie și certificate verzi au fost semnate în lipsa unei proceduri și a unei comisii de selecție, starea de fapt ducând la încheierea unor contracte preferențiale, netransparente, cu prețuri cuprinse între 240 – 270 lei/ Mwh. Toate neregulile enumerate mai sus se regăsesc în rapoartele de control, care au fost înaintate către DNA. Precizez că imediat după elaborarea și aprobarea procedurii, precum și înființării comisiei de selecție a ofertelor, au fost declarate câștigătoare 7 societăți din 14 participante cu prețuri cuprinse între 140 – 227 lei/Mwh. Datorită acestor prețuri scăzute, m-am confruntat din nou cu nenumărate piedici în semnarea contractelor cu cele 7 societăți declarate câștigătoare de catre comisia de selecție (mailuri nefuncționale, concedii medicale/odihna, tergiversarea semnării contractelor cu firmele câștigătoare etc.)”, se arată în documentul transmis către Consiliul de Administraţie al Electrificare de către Alexei.

Ministerul nu a reacționat cu un punct de vedere.

Vizualizări: 1,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: