Anchetă

Directorul Aparegio Gorj, trimis în judecată pentru delapidare

Traian Pătrășcoiu încă mai este director la Aparegio Gorj, deși a fost trimis în judecată pentru delapidare încă din 16 martie. Dosarul privește faptul că Aparegio Gorj a transformat sediul destinat pe hârtie casieriei într-un apartament de locuit pentru consilierul directorului Pătrășcoiu.

Apartamentul a fost folosit ca locuinţă de către consilierul Ion Iliescu în perioada 2016-2019, Aparegio cheltuind 43.000 de lei în vederea modernizării.  

Iată care sunt acuzațiile, potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu: „În cursul lunii februarie 2016, prin intermediul inculpatei G.A.C., a determinat-o pe inculpata P.R. să ateste împrejurări necorespunzătoare adevărului în ceea ce priveşte produsele livrate prin factura în valoare de 6.700 de lei, mai exact în locul produselor «pat, saltea, noptieră şi comodă» au fost menţionate «dulapuri şi casetiere», cunoscând faptul că factura emisă iniţial, cu acelaşi număr şi dată, nu putea fi achitată, deoarece conţinutul acesteia era în contradicţie cu obiectul contractului încheiat între Edilitara Public S.A. şi S.C. Aparegio S.A. Factura în valoare de 6.700 de lei, ce a fost emisă în mod fraudulos în cursul lunii februarie 2016, a fost întocmită nota de intrare şi constatare diferenţe şi a fost achitată prin ordin de plată”.

Plângerea a fost mai amplă, Pătrășcoiu fiind trimis în judecată pentru 106 acte materiale, fiind vorba despre delapidare și instigare la săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Pătrășcoiu a mai fost cercetat pentru că ar fi folosit autoturismul de serviciu în interes personal, înregistrând astfel un consum nejustificat de combustibil de aproximativ 500 litri/lună, dar și pentru că ar fi decondat anumite deplasări fără legătură cu serviciul. „În actul de sesizare s-a mai reținut că, la nivelul SC Aparegio Gorj SA, în perioada 2014 - 2015, au fost efectuate un număr de 29 angajări de personal, fără ca acestea să fie aprobate în organigrama instituției, având drept consecință, creșterea cheltuielilor cu personalul în sumă de 633.000 lei“, mai arată Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Nu toate faptele au putut fi dovedite, astfel că s-a dispus clasarea pentru aceste ultime acuzații.

Vizualizări: 5,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: