Eveniment

Directoare de școală, judecată de cinci ani

Cinci ani de procese pentru un caz banal, în care fosta directoare a școlii din Bălcești, județul Gorj, este acuzată că și-a angajat mama îngrijitoare la aceeași școală, în urma unui concurs aranjat.

Fosta femeie de serviciu a sesizat organele în drept în 2015, a fost o anchetă unde s-a stabilit că anunțul privind concursul nu a fost publicat în Monitoul Oficial, așa cum prevede legea. 

Mai mult, dosarul contracandidatei mamei directoarei a fost respins cu motivarea că nu avea „cursuri de specializare”, deși anterior ocupase această funcție timp de aproape 2 ani, pentru care a primit calificativul „foarte bine”.

Potrivit rechizitoriului, inculpata „a urmărit și coordonat întregul proces de angajare al mamei sale pe funcția de îngrijitor, nu numai prin emiterea și semnarea actelor, dar și prin participarea la ședințele Consiliului de Administrație pe care le-a condus și în care s-au stabilit condițiile de angajare și componența comisiilor de concurs”.

Deși lucrurile sunt clare, Curtea de Apel Craiova a decis pentru a treia oară întoarcerea dosarului la Judecătoria Novaci, ca și cum ar fi un proces complicat. Dacă mai tergiversează puțin, faptele se prescriu și niște judecători pot spune că și-au luat degeaba salariul în ultimii cinci ani, mai ales dacă fac la fel și cu alte dosare.

Vizualizări: 1,696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: