Actualitate

Un sindicalist sare la gâtul angajaților Casei de Pensii: Sunt niște tâmpiți!

Președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, este foc și pară pe angajații Casei de Pensii Gorj.

Liderul de sindicat este nemulțumit de cum aplică legea angajații și nu ezită să-i jignească pe cei despre care crede el că le-au pus ”bețe-n roate” minerilor și energeticienilor pentru a ieși la pensie.

Și de această dată, ”mărul discordiei” este reprezentat de celebra Lege 197. Problema pe care o ridică de această dată sindicalistul se referă la angajații care au lucrat 20 de ani la suprafață și 15 în subteran, iar angajații Casei de Pensii consideră că nu au 25 de ani lucrațiîn producție.

„Casele de Pensii de la Mehedinți și Gorj refuză în continuare pensionarea oamenilor. Este penibil să nu poți să scoți un om la pensie pentru că are 20 de ani în mineritul de suprafață și 15 ani la subteran. Ei consideră că nu are 25 de ani de producție. Nu pot să fie niște oameni mai tâmpiți decât cei de la Casa de Pensii să poți să spui așa ceva. Sunt foarte multe dosare în acest sens. Casa de Pensii își bate joc de ei pentru că spune, domne în legislație spune că trebuie să ai 25 de ani, nu ia în calcul grupa de muncă de la subteran”, declară președintele Federației Naționale a Muncii.

 

Crețan a mai spus că toate deciziile negative din partea Caselor de Pensii pentru colegii lui care se regăsesc în această situație urmează să fie atacate în instanță. Până în acest moment, judecătorii nu au acordat niciun termen pentru aceste spețe, a mai adăugat Crețan.

 

Vizualizări: 1,925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: