Actualitate

Din ce în ce mai mulți mineri cu boli grave și incurabile!

Mediul greu în care își desfășoară activitatea minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia a însemnat pentru mulți dintre angajați și ”molipsirea” cu diferite boli.

Anual, mor de zeci de angajați și pensionari ai companiei energetice din cauza diferitelor afecțiuni, iar situația nu pare să evolueze pozitiv pentru oameni. Reprezentanții salariaților spun că foarte mulți dintre angajați suferă de boli grave și incurabile.

„Din păcate sunt foarte mulți colegi, chiar dacă numărul de mineri devine din ce în ce mai mic prin faptul că vârsta medie crește, sunt foarte mulți colegi cu boli grave și incurabile. Sunt foarte mulți! Săptămâna viitoare o să avem Comisia Mixtă și o să discutăm cu administrația despre sprijinea lor”, anunță Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

În Contractul Colectiv de Muncă al angajaților din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt prevăzute diferite sume de bani pentru sprijinirea salariaților care au probleme de sănătate.

 

Vizualizări: 2,229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: