Social

Detector subacvatic pentru Salvamont Gorj

Unul dintre cele mai performante detectoare subacvatice din lume, bazat pe înaltă tehnologie şi inteligenţă artificială, a intrat în dotarea salvamontiştilor din Gorj.

„Aparatul, foarte mic, compact, ușor de utilizat și intuitiv se bazează pe înaltă tehnologie și inteligență artificială, fiind recunoscut ca vârf de gamă în sectorul său de activitate. Este un echipament revoluționar în domeniu, folosește un sistem de tip sonar digital pentru a scana în doar câteva secunde zona de căutare pe o rază de 50 de metri sub apă. Continuând tradiția utilizării inteligenței artificiale, algoritmii de detecție sunt antrenați pentru a face diferența între oameni și alte obiecte aflate în apă, marcând poziția exactă a persoanei pierdute, astfel acoperind o suprafață de peste 8.000 de metri pătrați într-o singură operare”, transmite Salvamont Gorj.

Acest echipament, unic la nivel național, a fost achiziționat cu fonduri asigurate de către Consiliul Județean Gorj și cu sprijinul Vodafone România.

Detectorul subacvatic de victime, împreună cu o multitudine de alte echipamente specifice salvării acvatice cu specific montan și nu numai, vor fi prezentate în cadrul exercițiului „Aquares 2023”, primul stagiul de pregătire profesională a salvatorilor în salvarea acvatică cu specific montan pentru salvatorii cu acest profil din cadrul echipelor Salvamont – Salvaspeo ce se va organiza în perioada 17-20 iulie 2023 în județul Gorj. 

Vizualizări: 426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: