La modă

Desertul ideal pentru iubitorii de ciocolată

Ingrediente necesare pentru blat: 350 g făină, 200 g zahăr, 60 g pudră de cacao, un praf de sare, 1 plic praf de copt, 100 ml ulei, 200 ml lapte, 200 ml apă clocotită, 2 ouă, 1 linguriță oțet de mere (cidru), zahăr vanilat după gust – opțional.

Ingrediente necesare pentru cremă: 230 ml lapte condensat (temperatura camerei), 150 g unt.

Ingrediente necesare pentru glazură: 100 g ciocolată cu migdale/ nucă, 30-50 ml lapte sau frișcă lichidă.

Pentru blat, cernem făina, praful de copt și pudra de cacao într-un bol. Adăugăm zahărul, vanilia și amestecăm bine cu un tel. Separat, mixăm ouăle împreună cu uleiul și cu laptele. După omogenizare turnăm și apa clocotită și mixăm bine. Treptat încorporăm și amestecul de făină după care adăugăm și o jumătate de linguriță de sare și oțetul de mere.

Mixăm până obținem o consistență cremoasă după care transferăm compoziția într-o tavă de 28 cm tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și coacem blatul timp de 15-20 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Ulterior, lăsăm blatul să se răcească un pic după care îl tăiem pe jumătate, pe verticală. De asemenea, tăiem și marginile și punem deoparte.

Pentru cremă, mixăm untul aflat la temperatura camerei, adăugând treptat laptele condensat. Mixăm până se îngroașă (2-3 minute). Punem un pic deoparte pentru a decora marginile și întindem restul de cremă peste primul blat. Acoperim cu al doilea blat. Întindem crema rămasă pe marginile prăjiturii și „lipim” firimiturile de blat puse deoparte.

Pentru glazură, punem pe baie de aburi bucățelele de ciocolată împreună cu laptele (frișca lichidă). Amestecăm până la omogenizare după care turnăm glazura peste blat. O întindem frumos după care punem prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Vizualizări: 796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: