Politică

Deputat de Gorj: Piața de energie e într-o situație dramatică

"Ministrul Energiei să vină urgent cu soluții!" Afirmația o face deputatul Claudiu Manta care a tras un semnal de alarmă privind soarta Complexului Oltenia și în Comisia de Industrii din Parlament.

Claudiu Manta a declarat la Radio Infinit că ministrul Energiei, Sebastian Burduja, trebuie să vină urgent cu soluții și că producătorul de energie din Oltenia e "într-o situaţie tragică". 

Manta a mai adăugat că investițiile se fac cu întârziere și cineva trebuie să răspundă pentru situația în care a ajuns compania mai ales că nici piața de energie nu o favorizează deloc. Au fost zile cu prețuri negative la energie, săptămâna trecută.

"E o situație extrem de serioasă. Am ridicat această problemă pentru că am avut prețuri la energie negative, producatorii au plătit consumatorii, lucru care nu e normal. Vineri a fost o ședință cu ministrul Burduja, care trebuie să vină urgent cu soluții pentru Complexul Oltenia. Lucrurile pe care noi, parlamentarii PSD, le spunem de patru ani de când e ministru liberal la Energie, încep să se acutizeze. Investițiile nu s-au făcut la timpul lor. Piața de energie e într-o situație dramatică, cu prețuri negative. Răspunsurile trebuie să le dea ministrul, Directoratul numit de ministrul Energiei, domnul Iordache, ca reprezentant al PNL și cel care a condus această companie în această perioadă tragică pentru companie, din păcate", a declarat deputatul Claudiu Manta.

Vizualizări: 1,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: