Politică

Deputat de Gorj: Pe cine mai poate minți un sondaj?

Deputatul PSD Gorj,. Claudiu Manta, susține că sondajul de opinie „evadat” din sertarele liberalilor este „un fakenews marca PNL”.

Potrivit sondajului realizat la comanda Partidului Naţional Liberal, PSD are 34,4%, PNL- 27,6%, AUR- 18%, USR -7,7% și SOS România- 5,4% intenţie de vot în judeţul Gorj.

„Am văzut într-o zonă a spațiului public, o informație livrată presei, pe surse, care nu este altceva, decât un fakenews marca PNL. 

Un așa-zis sondaj, „evadat” din sertarele șefilor liberali, prezintă o intenție de vot, dintr-un scenariu de film sau dintr-un vis, al unui neîmplinit om politic. 

Dau doar câteva argumente, care demonstrează proasta regie a celor care au vrut să se folosească de ideea de sondaj:

-        nu este asumat de un institut de profil (șefii PNL Gorj au declarat presei că e realizat de partid, dar partidul nu este casă de sondare);

-        deși „sursele” din PNL au livrat presei inclusiv grafice din așa-zisul studiu, au ascuns datele elementare, pe care mass-media este obligată să le prezinte, când mediatizează rezultatele unui sondaj: eșantionul, perioada în care a fost realizat.

Domnule Iordache, cu sondajul ăsta vreți să mințiți electoratul sau puținii membrii care v-au mai rămas în partid?”, se întreabă parlamentarul de Gorj. 

Vizualizări: 3,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: