Politică

Delegație din Gorj, invitată la Comisia Europeană

O delegație de la Consiliul Județean Gorj se află la Bruxelles în aceste zile pentru a se informa asupra Programului de Tranziție Justă de la specialiștii Comisiei Europene. 

Consiliul Județean Gorj a informat miercuri că o delegație a formată din Dorin Tașcău, vicepreședintele instituției și Alin Șipanu, reprezentant din cadrul Direcției managementul proiectelor și relații externe, se află, zilele acestea, la Bruxelles, la Comisia Europeană. „Principalele subiecte de discuție vizează comunitățile de energie, un concept relativ nou la nivelul Uniunii Europene, dar mult mai eficient în procesul de gestionare, pe plan local, a investițiilor în energia regenerabilă precum și Programul Tranziție Justă, în speță stadiul în care se află procesul de implementare”, a transmis CJ Gorj care a precizat că va prezenta mai multe amănunte de la discuțiile de la Bruxelles. 

Deplasarea a fost organizată la propunerea Comisiei Europene, fiind invitați reprezentanți ai celor șase județe beneficiare ale Programului de Tranziție Justă, reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Ministerului Energiei și ai Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Vizualizări: 899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: