Actualitate

Decesul cu nr. 25 la CE Oltenia

Avea 53 de ani și ar fi trebuit să fie pensionar, dacă cele două legi adoptate în 2021 și 2022 ar fi fost aplicate.

Nu a mai apucat însă pensia. Vorbim de Cornoiu Vasile, electrician la cariera Tismana a Complexului Energetic Oltenia, care a murit ieri.

Potrivit noilor legi, minerii din carierele de cărbune și energeticienii din termocentrale ar putea fi pensionați la 52 de ani, pentru că li s-au recunoscut retroactiv condițiile grele de muncă.

Ca să mai tragă pe ei câteva luni și să facă stocurile pentru iarnă, autoritățile care au dat legea sub presiunea străzii inventează moduri de a amâna aplicarea legii. Deși numai la Casa de Pensii Gorj sunt depuse sute de cereri de pensionare și câteva mii pentru recalcularea pensiei, autoritățile susțin că nu au program informatic pentru aplicarea legii. Așa că rezolvă doar două - trei dosare pe zi.

Sunt 25 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia care au murit de la începutul anului, toți între 50 și 60 de ani. Au boli de inimă, plămâni sau chiar unele incurabile, căpătate în anii de muncă grea. Li se refuză însă dreptul la pensie, chiar și după ce au fost date legile pentru care au protestat mai bine de un an.

 

Vizualizări: 1,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: