Social

Debut cu înfrângere pentru CSM Târgu Jiu în EHF

CSM Târgu Jiu a pierdut prima confruntare din Grupa D EHF European League. Sâmbătă, 6 ianuarie, în UMF Arena din Mosonmagyarovari, gazdele de la Mothers KC s-au impus cu 33-27, la pauză 16-14. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a oferit o replică solidă liderului din Ungaria. 

CSM Târgu Jiu a făcut o partidă bună pe terenul liderului din Ungaria, Motherson Mosonmagyarovar KC. După o primă repriză echilibrată, terminată cu 16-14 în favoarea maghiarelor, gazdele s-au impus cu 33-27. Echipa lui Liviu Andrieș a dat o replică consistentă, fără să fie marcată de statutul formației din Ungaria, pe locul întâi în acest moment în campionatul Ungariei. Din păcate, spre finalul meciului, una dintre cele mai active jucătoare ale noastre, Iuliia Andriichuk, a părăsit terenul accidentată. Din primele informații, interul din Ucraina va avea nevoie de câteva zile repaus, și este incertă pentru partida de joi, cu fosta sa echipă. Cea mai bună marcatoare a CSM-ului a fost Laura Moldovan, cu 5 goluri. Alexandra Gavrilă și Ana Ciolan au terminat partida cu câte patru reușite. 

După meci, înncadrul conferinței de presă, reprezentanții clubului nostru s-au declarat mulțumiți de evoluție și încrezători că pot face meciuri mai bune în Europa.

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu: „Țin să felicit echipa gazdă pentru victoria obținută, dar cred că și noi, astăzi, ne-am ridicat la nivelul acestei competiții. Este un meci de referință pentru noi în cupele europene. Ne bucurăm pentru această participare și țin să le felicit pe fete pentru prestația avută, sunt mulțumit de cum au evoluat”.

La partida din Ungaria a fost prezentă o importantă galerie gorjeană, condusă chiar de primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Suporterii noștri au fost foarte activi, iar fetele au simțit sprijinul din tribune pe toată durata confruntării.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(15 intervenții), Andreea Chetraru(1 intervenție), Elena Marica Bercu– Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 4g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț 2g, Ira Zinatullina 2g, Andreea Chiricuță 3g, Laura Moldovan 5g, Ana Maria Lopătaru 3g, Florența Ilie 1g, Iuliia Andriichuk 3g, Ana Cătălina Ciolan 4g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

Următoarea partidă din Grupele EHF pentru CSM Târgu Jiu va avea loc duminică, 14 ianuarie, pe teren propriu cu echipa din Spania, Costa del Sol Malaga. Meciul este programat de la ora 13.00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

 

 

Vizualizări: 424

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: