Social

De astăzi încep controale în toate centrele sociale din ţară

Ministrul Dezvoltării a convocat, duminică, prin intermediul unei videoconferinţe, preşedinţii tuturor consiliilor judeţene din ţară pentru a analiza situaţia descoperită, în ultimele zile, în unele centre pentru instituţionalizarea persoanelor vulnerabile (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi). El le-a solicitat acestora să dispună măsuri urgente pentru verificarea tuturor centrelor din judeţele pe care le administrează.

"Vă solicit să dispuneţi măsuri urgente şi să verificaţi toate centrele de pe raza administrativă a judeţelor dumneavoastră, astfel încât, în maximum o săptămână, să avem o situaţie reală referitoare la ce se întâmplă în toate aceste instituţii! Nu vor fi tolerate nicio abatere de la proceduri, nicio justificare şi nicio scuză! Este imperios necesară implicarea, cu seriozitate şi responsabilitate, a tuturor funcţionarilor din domeniul asistenţei sociale, astfel încât să răspundem aşteptărilor tuturor persoanelor vulnerabile care au nevoie de noi toţi. Pentru că absolut toţi suntem responsabili de siguranţa şi bunăstarea acestora!", a precizat ministrul Veştea, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA.

Centrele vor fi verificate, iar autorizaţiile vor fi reanalizate. Premierul Ciolacu a cerut şi implicarea activă a cultelor şi ONG-urilor în îngrijirea persoanelor vulnerabile şi a subliniat că sistemul de asistenţă socială trebuie regândit.

 

Vizualizări: 519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: