Actualitate

Dă în judecată Casa de Pensii Gorj

Un fost salariat al Complexului Energetic Oltenia, căruia i-a fost respinsă cererea de recalculare a pensiei în baza Legii 197/2021, anunță că va da în judecată Casa de Pensii Gorj.

Instituția i-a comunicat acum câteva zile faptul că nu îi sunt aplicabile dispozițiile noii legi, “deoarece acestea se referă la reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani” a salariaților în activitate, care au trecut de 52 de ani și au lucrat cel puțin 25 de ani în condițiile de la art. 30, alin. 1, lit. i.

De altfel, Casa Națională de Pensii a trimis instrucțiuni în teritoriu, potrivit cărora “Legea nr. 197/2021 nu a reglementat recalcularea pensiilor stabilite anterior intrării în vigoare a acesteia și nici asimilarea în condiții speciale de muncă a vreunei perioade de activitate anterioare aplicării acestei legi”.

Practic, Casa de Pensii recunoaște doar reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare a actualilor salariați din cariere miniere și termocentrale pe cărbune, plus condiții speciale de muncă din vara anului 2021 încoace, aducă după intrarea în vigoare a Legii 197.

Vizualizări: 7,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: