Eveniment

Băuți și drogați la volan. Dosare penale și... la pușcărie

Chiar la începutul mini-vacanței care tocmai a trecut, au fost cazuri în care mai mulți șoferi au fost depistați în trafic fie băuți, fie drogați. 

Astfel, un bărbat de 69 de ani, din comuna Căpreni, a fost prins de polițiștii din Stoina băut la volan. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliția anunță că cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

 

Un alt șofer a fost depistat drogat, în trafic, la Motru. Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Motru au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din comuna Cătunele, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Cerveniei, din localitatea de domiciliu și fiind testat cu aparatul drugtest, acesta a indicat prezența în organism a substanțelor psihoactive.

 

 În acest caz s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

 

 De asemenea, la data de 10 august a.c., polițiștii Postului de Poliție Crușeț au depistat în trafic, un bărbat de 31 de ani, din comuna Crușeț, în timp ce conducea un motoscuter pe DN 6 B în localitatea de domiciliu, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

 Și în acest caz, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

- În cazul unor accidente mortale, aceștia vor ajunge la închisoare în baza noilor reglementări din Codul Rutier

IPJ Gorj: Reamintim conducătorilor auto modificările legislative în materie penală, respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

 

Vizualizări: 1,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: