Politică

Pohta ce-a pohtit Iordache nu s-a înfăptuit! Tanasiev, scos de pe orbită!

După ce în ultima vreme a păstorit Complexul Energetic Oltenia, președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, a făcut tot posibilul ca și după noile numiri să își planteze oamenii săi în pozițiile cheie din vârful companiei. Din păcate pentru el, de această dată a eșuat lamentabil. 

Nici nepotul acestuia, Marius Dumitrașcu, nu a fost ales în Consiliul de Supraveghere al companiei energetice, iar săptămâna trecută, Iordache a ratat și șansa de a-l impune pe Vladimir Tanasiev, omul său și al prefectului Iulian Popescu, în funcția de președinte al CS.

Supraveghetorii l-au ales prin vot pe Alexandru Marcoci, în ciuda tuturor sforilor pe care senatorul Iordache le-a tras la Ministerul Energiei și la organizația centrală a PNL. 


Alegerea celor șase supraveghetori la CE Oltenia este a doua lovitură primită de Ion Iordache, în condițiile în care nepotul său, Marius Dumitrașcu nu s-a regăsit printre aceștia. Primul eșec al lui Iordache a avut loc în primele zile ale lunii trecute, când vechii membri ai CS i-au acordat încă un mandat, de patru luni, lui Cosmin Trufelea în Directoratul companiei.

Trufelea începuse să nu mai răspundă la comenzi, motiv pentru care a căzut în dizgrația liderului PNL Gorj, acesta dorindu-l schimbat din conducerea CEO. Enervat la culme, Iordache a cerut chiar să fie analizată activitatea celor din conducerea companiei energetice. Ulterior s-a calmat, dat fiind faptul că "activitatea" acestora îi era destul de cunoscută! 

Revenind, cu toate că Iordache îi voia în CS pe nepotul său, Marius Dumitrașcu, și pe apropiatul lui Iulian Popescu, Vladimir Tanasiev, fost consilier la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în vremea când actualul prefect era secretar de stat, până la urmă a ajuns să fie numit supraveghetor doar Tanasiev. 

Ulterior, Iordache și-a făcut un scop ca Tanasiev să fie ales președinte al CS, așa că a început să tragă sfori la vârful PNL în acest sens. Adică, de la partid să se discute apoi la Ministerul Energiei, ca Alexandru Marcoci, Mădălin Eftenoiu și reprezentantul Fondului Proprietatea să-l voteze pe Tanasiev. S-a mizat pe faptul că și secretarul de stat în Ministerul Energiei, Casian Nițulescu, îi va acorda votul tot acestuia.

Fiind sigur că lucrurile vor decurge cum s-a stabilit la partid, Tanasiev a început să-i sune pe supraveghetori pentru a-i acorda votul, numai că, la momentul întrunirii Consiliului de Supraveghere, a fost propus ca și candidat la funcția de președinte al supraveghetorilor Alexandru Marcoci, care a și fost votat. "Mărirea și decăderea" lui Iordache se deduce și din faptul că Marcoci a fost votat inclusiv de către Tanasiev!! 

 

Vizualizări: 4,415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: