Actualitate

Dați drumul la angajări în CE Oltenia!

Planul de închidere a Complexului Energetic Oltenia s-a dovedit unul bine pus la punct și a fost urmat câțiva ani, pas cu pas.

Unul din pași este blocarea angajărilor, în locul celor care se pensionează pe Legea 197/2021 la 52 de ani.

Actuala administrație, condusă de Dan Iulius Plaveti, a blocat angajările din luna martie. În ciuda zecilor de pensionări care au loc săptămânal și în ciuda crizei de personal, compania nu mai face nici măcar acele angajări pe perioadă determinată.

“Dați drumul la angajări în termocentrale, altfel ne blocăm cu activitatea cât de curând”, a avertizat un salariat pe pagina de socializare.

Din păcate, asta se și urmărește, blocarea activității și închiderea capacităților pe cărbune chiar înainte de termenele prevăzute în planul de restructurare.

Iar sindicatele parcă sunt bezmetice, nu au o activitate coordonată și coerentă pentru păstrarea locurilor de muncă. Liderii sindicatelor mari au fost eclipsați de niște așa-ziși lideri de opinie, care militează 99% pentru pensionarea salariaților mai devreme și mimează 1% că îi interesează ca termocentralele pe cărbune să aibă viitor până în 2032. Că deja nu mai vorbește nimeni de 2032, toți se referă la decembrie 2025 ca fiind finalul activității, echivalând rezerva tehnică în care vor fi trecute grupurile energetice și carierele miniere cu închiderea.

Vizualizări: 4,423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: