Diaspora

Cutremur cu sute de victime

Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,8 a afectat centrul Marocului, făcând oamenii să iasă pe străzi, conform BBC. Aproape 300 de persoane au murit, a transmis Ministerul de Interne.

 

Epicentrul a fost la 71 km sud-vest de Marrakech, la o adâncime de 18,5 km, conform US Geological Survey (USGS). Cutremurul a avut loc la ora locală 23:11 (22:11 GMT).

Cel puţin 296 de persoane au fost ucise, iar alte 153 au fost rănite, a informat sâmbătă televiziunea de stat Al-Aoula din Maroc, citată de CNN. Datele au fost furnizate de Ministerul de Interne Un oficial local a aprecizat că această evaluare este una preliminară, întrucât numeroase victime sunt în zona montană, unde este greu de ajuns.

Forţele armate regale marocane au avertizat că urmează replici. „Vă reamintim că trebuie să fiţi precauţi şi să luaţi măsuri de siguranţă din cauza riscului de replici”, a scris armata pe X, cunoscută anterior ca Twitter.

 

USGS a declarat că seismul de vineri seara a fost neobişnuit de puternic pentru regiune. „Cutremurele de această magnitudine în regiune sunt neobişnuite, dar nu neaşteptate. Din 1900, nu au mai avut loc cutremure M6 (magnitude 6)”, a precizat USGS.

Organismul american a prezis că „sunt posibile pagube semnificative””, menţionând că mulţi oameni din zonă locuiesc în imobile care sunt „foarte vulnerabile la cutremure”.

Televiziunea de stat Al-Aoula a arătat sâmbătă că mai multe clădiri s-au prăbuşit în apropierea epicentrului şi a transmis că mii de oameni şi-au părăsit casele după ce Institutul Naţional de Geofizică din ţară a avertizat despre replici.

În Marrakech, unele case din oraşul vechi s-au prăbuşit. Clipuri video neverificate de pe X (fostul Twitter) arată clădiri deteriorate şi străzi cu moloz.

Oamenii sunt văzuţi fugind speriaţi. Cutremurul a fost resimţit puternic şi în capitala Rabat.

actualizare: Peste 600 de persoane au murit, potrivit televiziunii publice.

Vizualizări: 957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: