Diaspora

Interzice trotinetele electrice închiriate

Trotinetele electrice de închiriat vor fi de domeniul trecutului pe străzile din Paris. Începând de vineri, 1 septembrie, nu vor mai exista cele 15.000 de aparate motorizate pe două roți, care puteau fi închiriate la minut și la orice oră.

În 2 aprilie 2023, puțin peste 100.000 de parizieni au votat în proporție de peste 89% împotriva reînnoirii contractului care îi lega pe cei trei operatori de trotinete – Dott, Lime și Tier – de municipalitatea pariziană, în cadrul unui vot cetățenesc fără precedent convocat de primarul Parisului, Anne Hidalgo.

„Parizienii ne-au dat o foaie de parcurs foarte clară și vom urma decizia lor, așa cum am promis că vom face. La 1 septembrie, nu vor mai exista trotinete de închiriat în Paris”, a anunțat primarul socialist, vorbind despre „o victorie a democrației locale”, scrie Le Figaro.

În pofida abținerii celor aproximativ 1,3 milioane de alegători înscriși pe listele electorale din Paris, edilul parizian se angajase „să respecte pur și simplu rezultatul” și, în orice caz, făcuse campanie împotriva trotinetelor.

După ce a contribuit la introducerea lor în 2018 și după ce a fost considerat un oraș pionier în ceea ce privește noile forme de mobilitate, Parisul va deveni în cele din urmă singura capitală europeană care va interzice definitiv trotinetele. Este o decizie luată de consiliul municipal, care intenționează să se bazeze pe flotele de biciclete electrice Vélib’ și de biciclete electrice în regim de închiriat pentru a oferi o soluție de mobilitate ușoară parizienilor și turiștilor deopotrivă. Mai ales în perspectiva Jocurilor Olimpice și Paralimpice care vor avea loc în regiune anul viitor.

 

Vizualizări: 738

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: