Ultima oră

Cursuri suspendate la școli în 2 județe și drumuri închise

Toate școlile și liceele din judeţele Iaşi şi Botoşani și-au suspendat  cursurile de joi, 6 aprilie, iar toate drumurile din cele două județe au fost închise începând de miercuri seară.

Totodată, școlile vor fi închise joi, 6 aprilie, în județele Iași și Botoșani, iar cursurile se vor recupera când programul va permite acest lucru, au anunțat autoritățile din cele două județe vizate de un cod roșu de viscol și ninsori. ”Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile care vor persista până în cursul zilei 6 aprilie 2023, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoşani a luat decizia suspendării cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani”, a explicat pe Facebook inspectorul şcolar.  

Pe lângă suspendarea cursurilor, toate drumurile din Iași și Botoșani au fost închise și vor fi redeschise doar după ce codul roșu de viscol și ninsoare nu va mai fi valabil. Compania de Drumuri și Poliția Română au anunțat închiderea drumurilor la ora 21:30, în seara zilei de miercuri, 5 aprilie.  ”Măsura se aplică inclusiv mijloacelor de transport persoane, așa că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricțiilor instituite”, a menționat CNAIR. 

ANM transmitea anterior acestui anunț că mare parte din țară va fi sub nămeți, în condițiile în care oamenii așteaptă primăvara și nu iarna. Informarea meteorologică e valabilă până pe 8 aprilie la ora 10 dimineața, fiind vizate fenomene de ”vreme deosebit de rece, predominant ninsori, intensificări ale vântului”.

Vizualizări: 744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: