Ultima oră

Jiul, sub incidenta Codului galben de viituri și inundații

Este în vigoare avertizarea hidrologică emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor potrivit căreia atât râul Jiu – sector aval confluenţă cu râul Motru, cât și afluenţii Jiului de dreapta aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Motru (judeţele: Mehedinţi şi Dolj) sunt sub incinta Codului Galben până pe 6 aprilie a.c., ora 24.00.

Se pun stavile

În momentul de față, Apele Române Jiu - Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, prin Formatia Scaești, monitorizează și intervine pe râul Jiu, dig mal stâng, pe sectorul Beharca- Tatomirești. În scop preventiv se montează o stavilă mobilă pentru a evita trecerea apei din incinta apărată în zona Beharca. În acest sens se folosește un buldoexcavator pentru aplicarea stavilei mobile și se construiește un zid de 200 de saci umpluți cu nisip, în fața acesteia.

”Este în vigoare avertizarea hidrologică emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor potrivit căreia atât râul Jiu – sector aval confluenţă cu râul Motru, cât și afluenţii Jiului de dreapta aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Motru (judeţele: Mehedinţi şi Dolj) sunt sub incidența Codului Galben până pe 6 aprilie a.c., ora 24.00”, a transmis SGA Dolj.

 

 

 

 

 

Vizualizări: 953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: